Rab je dobrim cestovno-trajektnim vezama povezan sa kopnom.Sa sjeverne strane na otok se ulazi trajektima na relaciji Lopar Baška (Krk) prometuju 3 - 8 puta dnevno u sezoni. Katamaranskom linijom (samo za putnike) Rab je povezan s okolnim otocima I županijskim središtem Rijekom dva puta dnevno.

 

 

 

Na južnom ulazu trajekti na relaciji Mišnjak - Jablanac (naselje udaljeno od Rijeke 105 km) voze 8 - 20 puta dnevno (a po potrebi i cešce) u oba smjera u toku cijele godine. Vožnja traje 15 minuta. Iz Jablanca se razdvajaju ceste prema Zagrebu, Puli, Ljubljani i Trstu. No, u unutrašnjost kontinenta moguce je i Jozefinskom cestom od Senja, 50 km udaljenog od Raba, preko prijevoja Vratnik, Velike i Male Kapele i Like stici do Karlovca i Zagreba.

 

 

Rab je cestim trajektnim vezama povezan sa kopnom, sa sjeverne strane na relaciji Lopar (Rab) - Baška (Krk), gdje trajekti prometuju samo u sezonskim mjesecima 3-6 puta dnevno. Vožnja traje ca. 1 h. Trajektno pristanište Jablanac udaljeno je 60 -tak kilometara do spajanja na auto-put Zagreb-Split.